ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 30.06 |
Jajecznica na masełku, chleb mieszany z masłem (pszenny i z ziarenkami), bawarka (1,3,7) Przekąska: chrupki |
Zupa z botwinki zabielana śmietaną na wywarze mięsno-warzywnym, kluski na parze na słodko, kompot (1,3,9,7) |
Wafelek, sok |
|
|
|
|
|
|
||
|
|
||
|
*Kuchnia zastrzega sobie prawo zmian
Woda niegazowana do picia dostępna przez cały dzień w salach.
LISTA ALERGENÓW
wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
PODANE CYFRY OZNACZAJĄ ALERGENY:
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jajka i produkty pochode
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
- Seler zwyczajny i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne