ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 19.05 |
Jajecznica na masełku ze szczypiorkiem, bawarka, chleb mieszany z masłem (pszenny i z ziarenkami) (1,3,7) Przekąska: owoc sezonowy |
Zupa grochowa na wywarze mięsno-warzywnym, racuchy na kefirze z jabłkiem, kompot (1,3,9,7) |
Bułka kanapkowa z żółtym serem, herbata ziołowa (1,3,7) |
WTOREK 20.05 |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chleb mieszany z masłem (pszenny i z ziarenkami) (1,3,7,11) Przekąska: owoc sezonowy |
Rosół z chmurką, medaliony z indyka, ziemniaki, sos własny, surówka Colesław, kompot (1,3,9,7) |
Budyń (1,3,7) |
ŚRODA 21.05 |
Kanapka na chlebie mieszanym z masłem (pszenny i z ziarenkami), polędwicą, sałatą, jajkiem, ogórkiem zielonym, papryką, herbata z cytryną (1,3,9,7) Przekąska: owoc sezonowy |
Zupa kalafiorowa z koperkiem zabielana śmietaną na wywarze mięsno-warzywnym, łazanki z kapustą mieszaną i kiełbasą śląską, kompot (1,3,9,7) |
Kryształki galaretki owocowej |
CZWARTEK 22.05 WYCIECZKA |
Baton pszenny z masłem i żółtym serem, herbata, banan
|
Grill na wycieczce |
Rogalik z masłam, wafelek, banan, woda |
PIĄTEK 23.05 |
Pasta z twarogu ze śmietaną, kawa zbożowa, chleb mieszany z masłem (pszenny i z ziarenkami) (1,3,7) Przekąska: owoc sezonowy |
Zupa brokułowa na wywarze mięsno-warzywnym, ziemniaki, filet ryby na parze w ziołach, marchewka z groszkiem, kompot (7,9,4) |
*Kuchnia zastrzega sobie prawo zmian
Woda niegazowana do picia dostępna przez cały dzień w salach.
LISTA ALERGENÓW
wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
PODANE CYFRY OZNACZAJĄ ALERGENY:
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jajka i produkty pochode
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
- Seler zwyczajny i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne