| ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
| PONIEDZIAŁEK 1.12 |
Kiełbaski na gorąco z ketchupem, herbata z cytryną, chleb mieszany z masłem, mieszanka studencka, wafle ryżowe (pszenny i z ziarenkami) (1,3,7,11,8) |
Zupa cebulowa na wywarze mięsno warzywnym, racuchy na kefirze z jabłkiem, kompot (1,3,9,7) |
Baton pszenny z masłem, miód, mleko (1,3,7) |
| WTOREK 2.12 |
Pasta z twarogu i rukoli, bułka grahamka z masłem, kawa zbożowa, banan (1,3,7,11) |
Zupa koperkowa zabielana śmietaną na wywarze mięsno warzywnym, zapiekanka z makaronem razowym i mięsa mielonego z warzywami mix w sosie beszamelowym, kompot (1,3,9,7) |
Jogurt naturalny z truskawkami i nasionami chia (1,7) |
| ŚRODA 3.12 |
Kanapka z sałatą, szynką, pomidorki cherry, kiełki rzodkiewki, serek Almette, herbata z cytryną, chleb mieszany z masłem (pszenny i z ziarnami) (1,3,7,11), kefir |
Zupa krem z białych warzyw zabielana śmietaną na wywarze mięsno warzywnym, fasolka po bretońsku, baton pszenny, kompot (1,3,7,9) |
Babka własnego wypieku, kawa zbożowa (1,3,7) |
| CZWARTEK 4.12 |
Zupa mleczna z lanym ciastem, chleb mieszany z masłem, ogórek zielony, papryka kolorowa(1,3,7,11) |
Rosół z makaronem gwiazdki, kotlet z fileta kurczaka, ziemniaki puree, sałatka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy (7,9,4) |
Bułka kajzerka z masłem, gorąca czekolada (1,7) |
| PIĄTEK 5.12 |
Rogalik maślany z masłem i dżemem, kakao, jabłko (1,3,7,11) |
Zupa szpinakowa z jajkiem na wywarze mięsno warzywnym, filet z ryby panierowany, ziemniaki, marchewka z groszkiem kompot wieloowocowy (1,3,7) |
*Kuchnia zastrzega sobie prawo zmian
Woda niegazowana do picia dostępna przez cały dzień w salach.
LISTA ALERGENÓW
wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
PODANE CYFRY OZNACZAJĄ ALERGENY:
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jajka i produkty pochode
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
- Seler zwyczajny i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne






