ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 06.10 |
Kielbaski śląskie cienkie na gorąco, ketchup, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, chleb mieszany z masłem (pszenny i z ziarenkami), herbata z cytryną (1,3,7,8,11) Przekąska: żurawina i orzechy włoskie |
Barszcz ukraiński, kluski kładzione z twarogiem kompot (1,3,9,7) |
Baton pszenny z masłem i serem żółtym, mleko |
WTOREK 07.10 |
Bułka graham z masłem i serkiem brzoskwiniowym ,kawa z mlekiem (1,3,7,11) Przekąska: papryka żółta, ogórek zielony |
Rosół z kaszą manną , zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonymi mixem warzyw , kompot wieloowocowy(1,3,9,7) |
Panna cotta truskawkowa |
ŚRODA 08.10 |
Kanapka z sałatą , szynką z indyka, serem żółtym, kiełkami rzodkiewki, mieszanka studencka, herbata z cytryną, chleb mieszanyz masłem (1,3,7,11) Przekąska: maślanka smakowa |
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno warzywnym zabielana śmietaną, spaghetti bolognese, kompot ( 1,3,7,9) |
Mufinki własnego wypieku, mleko |
CZWARTEK 09.10 |
Rogal maślany z masłem i miodem, kakao(1,3,7) Przekąska: mandarynka |
Zupa ryżowa na wywarze mięsno warzywnym, potrawka z kurczaka z ryżem na sypko, kompot wieloowocowy, (7,9,4) |
Mus malinowy z jogurtem naturalnym i nasionami chia |
PIĄTEK 10.10 |
Chleb mieszany ( pszenny i z ziarnami) zapiekany z serem żółtym i ketchupem (1,3,7,11) Przekąska: winogrona, płątki migdałów |
Krem cebulowy na wywarze mięsno warzywnym, filet ryby panierowany, ziemniaki, marchewka z groszkiem oprószana mąką, kompot wieloowocowy (1,3,7) |
Kołaczyk z serem, mleko |
*Kuchnia zastrzega sobie prawo zmian
Woda niegazowana do picia dostępna przez cały dzień w salach.
LISTA ALERGENÓW
wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
PODANE CYFRY OZNACZAJĄ ALERGENY:
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jajka i produkty pochode
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
- Seler zwyczajny i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne